Everest News

Ut interdum risus felis, eget rhoncus sem aliquam nec. Sed eu congue arcu. Duis ultricies orci nec diam malesuada accumsan. Aliquam pulvinar pulvinar orci, nec ornare ex efficitur ac. Proin quis laoreet quam. Praesent sagittis mollis turpis tempus sodales. Ut efficitur tortor nec condimentum ornare.

Recent Comments

  4 скрити места в Европа, които си заслужава да посетите

  Изследването на най-добрите места в Европа често означава евтини полети на Ryanair, тръгвайки на познато място или просто да се озовете някъде напълно неочаквано.

  Някои хора наричат ​​това неудобно. Аз го наричам печелившо.

  Обичам да ходя на скритите скъпоценни камъни в Европа, местата, които все още чакат спускането на тълпите и онези дестинации, които неочаквано пленяват сърцето ви. Ако сте като мен и предпочитате да посочите произволен остров, то този списък е за вас.

  Другото вълшебно нещо при опознаването на Европа е колко лесно е да стигнете между по-малките дестинации благодарение на широките налични автобусни и железопътни връзки, особено дадени автобуси понякога могат да бъдат най-добрият начин да стигнете до скритите скъпоценни камъни в Европа.

  Ето 20 уникални места в Европа, които си струва да добавите към списъка си с пътувания през 2020 г. …  1. Мантуa, Италия

  Перфектен за? Любители на италианската архитектура и изкуство, избягали от тълпите в Италия.

  След пет пътувания до Италия през 2019 г., от Доломитите в крайния северен регион на Трентино до епичните брегове в петата на Пулия, мисля, че щеше да ми бъде дадено да открия няколко скрити скъпоценни камъни в Европа, докато тук , а Мантуя беше една от най-изненадващите, спечелвайки я на първо място в списъка със скрити скъпоценни камъни в Европа – особено като се има предвид, че много от най-добрите туристически атракции в Италия са просто казано, препълнени от туристи.

  За да бъда честен, шокиран съм, че този град не е във всички списъци.

  Намира се в района на Ломбардия в Италия, най-лесно е достъпът с кола, въпреки че влаковите връзки от Верона, Венеция и Милано могат да ви доведат тук. Най-добрият му призив е изкуството и архитектурата, които водят толкова много от нас в най-известните градове в Италия, и тук има изобилие.

  Домът на най-голямата жилищна сграда в Европа, след Ватикана, Мантуя (или Мантова) е заобиколен от три изкуствени езера, едното покрито с лилипади, които призовават за круиз на кораб със залез. Трябва да благодарим на владетелите на Гонзага за голяма част от великолепната архитектура в Мантуя, чийто херцогски дворец представя около 600 странни стаи. Докато само някои са отворени за публиката, те са архитектурен празник, с великолепни стенописи и красиво изкуство и можете да прекарате часове в проучване на всички тях.

  Също така впечатляващо и заслужава да се посети е Te Palace, който също предлага някои доста големи зали и може би любимото ми място, Teatro Bibiena, истински скрит скъпоценен камък в Италия, ако някога е имало такова – и не можех да повярвам, че за по-малко от цената на кафе можем да го обиколим и да бъдем единствените посетители.

  Съчетаването на тази невероятна архитектура, неописуемо изкуство, зовът на северно-италианската кухня и вино и възможността да предприемете епични еднодневни екскурзии из района на Ломбардия от Мантуя, прави този град за мен абсолютна радост и се надявам да го направя отново един ден.


  2. Босна и Херцеговина

  Перфектен за? Приключенски дейности, завладяваща история, османска архитектура.

  В по-голямата си част изследването на Босна и Херцеговина все още е сравнително далеч от преживения опит в Европа. Вече съм тук два пъти, а второто посещение категорично засили любовта ми към страната. И при двете посещения бях на екскурзия, тъй като това е най-добрият начин да стигнете до някои от по-малко посещаваните места.

  Разбира се, красивият Мостар с право се слави и сега става много популярен сред дневните туристи от Дубровник, а Сараево, столицата, започва да привлича все повече посетители благодарение на достъпните си цени, фантастичен културен микс и исторически значими, особено във връзка с Първата световна война, но страната предлага толкова много повече за преживяване.

  За любителите на приключенията рафтингът около Konjic е фантастичен, тъй като водата е толкова чиста, че изглежда фотошоп, често срещана тема на всички езера, които ще намерите в цялата страна. Магията на водна основа се простира до перфектните картички на водопадите Кравица и манастира в езеро при Рама в Скит. За културни приключения и туризъм се отправете към Лукимор, едно от последните останали планински селища, или ако сте в района през зимните месеци, е на разположение ски.

  Но истинската магия за мен в Босна и Херцеговина са малките моменти, независимо дали това е отсядането в преустроена жп гара в Завала, град с население от двама души, където сте покорени от собственик на китара, който ви налива домашното си вино, преди да ви забие в епични пещери или наслаждавайки се на изстудена лимонада или арабско кафе, гледащи към Počitelj.

  Усеща се, че зад всеки ъгъл има ново изживяване, място или човек, който да внесе усмивка на лицето ви, и аз от все сърце вярвам, че ако искате истинско приключение и да се насладите на Европа извън претъпканите места, Босна и Херцеговина ще ви донесе чиста радост и удоволствие.


  3. Долината Випава, Словения

  Перфектен за? Храна и вино, пътуване, различни дейности.

  Толкова се радвам да видя Словения да получи вниманието, което заслужава, със зелената си столица Любляна и мистичната магия на езерото Блед станаха абсолютни любимци на пътешествениците.

  Но голяма част от страната остава блажено извън познатия път, а Vipava Valley е безспорно един от най-добре скритите скъпоценни камъни в Европа … засега!

  Бавното пътуване и устойчивостта в Словения са начин на живот и никъде не е толкова истинско, колкото във Випавската долина. Разкошен набор от зеленина, хълмове и лозя, можете лесно да сбъркате това за Тоскана от пръв поглед.

  Радостта от посещението на Випава е в колоездене или туризъм между малки селца, ходене в планината, наслаждавайки се на парапланеризма с техните известни ветрове. Тук има неизвестен брой винарски изби и изглежда всички имат такива под къщата си. Най-благоприятният дом се удвоява като ресторант, предлагащ местни изкушения и домашно вино, а цялото място прилича на пощенска картичка. Независимо дали искате няколко дни foodie престой или седмица, в която да избягаш от съвременния живот, тази малка част от Словения ще ви върне у дома напълно освежени.


  4. Банско и Национален парк Пирин, България

  Перфектен за? Зимни пътувания, ски, планински туризъм, релакс.

  Тази фантастична ски дестинация в България набира популярност през последните няколко години, но все още остава изключително достъпна. Например, хижи със стая, включително вечери, закуски, трансфери и напитки със Snomads, обикновено струват около 300 британски лири седмично, а уроците и лифтовете са много по-евтини от харесванията на Италия или Франция. Всичко това го прави идеална първа дестинация за ски или за почивка с приятели, където хората са на различни нива, тъй като наистина има всички видове писти.

  Отвъд Ски-те, които се намират на върха на планината на около 30 минути возене с кабинков лифт от курортния град, ще намерите всичко необходимо от ресторанти, барове до магазини и други дейности като кънки на лед. Има и красив стар град с много традиционни сгради, къщи музеи и малка, но зашеметяваща православна църква.

  Ако посетите извън ски сезона, все пак ще можете да се насладите на стария град и да се отправите към Националния парк Пирин за малко туризъм и релакс.

  admin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *