Everest News

Ut interdum risus felis, eget rhoncus sem aliquam nec. Sed eu congue arcu. Duis ultricies orci nec diam malesuada accumsan. Aliquam pulvinar pulvinar orci, nec ornare ex efficitur ac. Proin quis laoreet quam. Praesent sagittis mollis turpis tempus sodales. Ut efficitur tortor nec condimentum ornare.

Recent Comments

  Съвети за багаж, когато пътувате със самолет

  Планирате на меден месец или романтична ваканция, която включва летене? Ако е така, спазването на правилата, разпоредбите и такси за багаж на авиокомпанията могат да ви помогнат да направите пътуването си по-плавно.

  Вижте тези съвети относно летене и багаж, за да разберете какво трябва да знаете, за да пътувате спокойно.


  1. Знайте размера и теглото за чанти

  Променливи като използваното въздухоплавателно средство и товара на пътниците могат да повлияят на размера на преносимите чанти, разрешени в самолет. Например, горните кошчета в малка самолетна авиокомпания може просто да не могат да поместят багажа със същия размер като по-голям самолет. Проверете при отделната авиокомпания, с която летите, относно допустимите размери на носещия багаж за вашия конкретен полет.
  Ако вашата чанта е отхвърлена като твърде голяма, когато се приближите до вратата на самолета, не спорете със стюардесата, ако искате да се качите на самолета. Извадете само основни предмети и се откажете от чантата. Носенето може или не може да бъде маркирано, но ще лети отделно от вас. Можете да го вземете или на изхода, или с обикновения регистриран багаж.


  2. Внимателно събирайте багажа си

  Опаковайте ценни предмети и неща, без които не можете да живеете, в малка чанта. Основите включват вашия паспорт и документи за пътуване, лекарства, бижута и допълнителни очила, ако е необходимо. След като те са обезопасени, запитайте се какво би трябвало да имате за един ден, ако багажът ви не е пристигнал. Допълнителен комплект бельо и козметика може да са напълно достатъчни за повечето хора.
  Помислете каква храна, развлечения и други предмети биха ви помогнали да преминете удобно през полета, особено ако е на няколко часа. Ако пътувате икономична класа, вземете сандвич или закуска. Списания, книга и iPod могат да помогнат на часовете да не се усетят. Слагането на тапи за уши може да ви помогне да спите по-лесно на борда и да заглушите крещящите бебета.


  3. Ограничете течностите, които носите

  Правилата за носене на течности в самолет остават в сила:
  Допуска се максимум една прозрачна пластмасова чанта с цип на човек.
  Тази найлонова торбичка може да съдържа контейнери с течност или гел, които измерват 3,4 грама или по-малко.
  Не очаквайте да донесете собствената си бутилирана вода за пиене – ще трябва да я изхвърлите, за да преминете през охраната.


  4. Следете теглото и размера на багажа си

  Повечето авиокомпании позволяват на пътниците да носят само един багаж. Съществуват обаче ограничения за теглото на стандартната надбавка за безплатен багаж. Например за всички свои вътрешни и повечето международни полети се ограничава чекираните чанти до 50 паунда.
  В повечето случаи пътниците, чийто багаж надвишава надбавката за тегло на авиокомпанията, се начисляват такса. Консултирайте се с вашата индивидуална авиокомпания, за да определите колко тежък може да бъде багажът ви, без да плащате повече, за да може да лети с вас. Багажът над 70 килограма може изобщо да не е разрешен.


  5. Изберете цветен куфар

  Черното може да е безвременно модерно, що се отнася до дрехите, но това е лош избор за багаж. Това е така, защото черното е цветът на багажа, който най-често се използва. (Освен това показва мръсотия повече от неутрални цветове.) Направете си услуга: Изберете по-отличителен цвят на багажа. Или използвайте цветна лента, поставете етикет с голям размер или приложете друг идентификатор, за да можете лесно да вземете багажа си на летището.


  6.Превърнете пътуването в удобно и лесно

  Изглежда 99% от пътуващите вече знаят, че подвижният багаж, за разлика от чантите без колела, ще им помогне да транспортират по-лесно багажа си. Но ако двама от вас пътуват заедно, с чанта или раница, две чанти и два или повече регистриран багаж, става неудобно.
  Използвайте подвижните колички за багаж, предоставени на летищата. На много отвъдморски летища, тези превози са безплатни и могат да се вземат, доколкото е осигурена сигурност при заминаване и ограничаване при пристигане. На летищата в САЩ често има такса за използването на тези колички.


  7. Изпратете багажа си преди това

  Има много компании – от универсалните FedEx и DHL до специализирани, които ще ви гарантират, че багажът ви пристига до местоназначението ви преди вас и след това ще се върне в дома ви преди пристигането ви.

  Недостатъкът: Тези услуги са много скъпи и ще трябва да бъдете напълно готови и да организирате превоза няколко дни преди да заминете за пътуването си.


   

  admin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *