Everest News

Ut interdum risus felis, eget rhoncus sem aliquam nec. Sed eu congue arcu. Duis ultricies orci nec diam malesuada accumsan. Aliquam pulvinar pulvinar orci, nec ornare ex efficitur ac. Proin quis laoreet quam. Praesent sagittis mollis turpis tempus sodales. Ut efficitur tortor nec condimentum ornare.

Recent Comments

  Как подготвите колата си за дълго пътуване

  Пътуването през 2020 година определено ще е едно от най-желаните неща заради дългата изолация следствие от коронавирус.

  Без концерти, без спортни събития, без фестивали, без големи събития, без забавление?

  Пътищата вече са натоварени с превозни средства и хора, които се опитват да избягат от хаоса, за да намерят спокойствие и уединение сред природата.

  Всъщност Apple Maps наскоро пусна данни за тенденциите на мобилност, показващи, че хората вече търсят маршрути със същата скорост преди COVID-19. Те се отправят към отворени пътища, планини, езера, плажове и др., където има минимален контакт с други хора. Големите събития са изключени, но къмпингът в гората е за предпочитне! Бъдете подготвени за неизбежното предстоящо пътешествие, което ви предстои, защото пътуванията са одобрени от COVID-19.

  Не би било приятно ако имате проблем с автомобила си и то на километри от вкъщи. Ваканциите трябва да са време за забавление и релакс, но разликата между удоволствие и нещастие често се състои в това дали сте предприели правилните стъпки, за да подготвите колата си за това дълго пътуване.

  Преди да излезете от дома, има няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да защитите автомобила си, пътуването си и любимите си хора.


  Първо, в случай че нещо не се обърка с вашия автомобил, уверете се, какво трябва да проверите. След това можете да отидете да работите върху вашата кола.

  Можете да се справите бързо с всяко нещо, преди да тръгнете по пътя:

  > Сменете масло и филтрите
  > Започнете пътуването си с чиста кола, отвътре и отвън. Ще ви помогне да намерите картата си, когато имате нужда от нея и т.н.
  > Опитайте се да не поставяте багаж над колата. Той създава въздушно триене и ви забавя – довежда до използването на повече гориво.
  > Дръжте малка торба за боклук вътре в колата.
  > Сменете въздушния филтър.
  > Проверете филтъра за въздух в купето, защото не искате гниеща миризма, идваща от отворите ви.
  > Покрийте фаровете и предната част на автомобила със защитен лист, за да предотвратите запушвания или други повреди.
  > Вземете допълнителен комплект колани за кола.
  > Сменете запалителните свещи.
  > Уверете се, че вашите резервна гума и крик са в колата.
  > Проверете резервната гума.
  > Носете кърпи за почистване на мръсни предни стъкла, разливи и т.н.
  > Вземете резервен ключ за автомобила и го пазете в портфейла си или на друго място на вашия човек, в случай че заключите ключовете си в колата.
  > Уверете се, че сте се подготвили с хубава музика.
  > Не забравяйте някой от тези необходими кабели; Автомобилно зарядно за вашия телефон, допълнителен кабел, ако е приложимо, USB кабели, зарядни за камери, зарядни устройства Go Pro, зарядни за дронове и т.н.
  > Слънчеви очила
  > Винаги пълнете резервоара си за гориво, когато е наполовина пълен. Не чакайте твърде дълго
  > Уверете се, че ръководството на собственика ви е под ръка.


  Освен това трябва да направите списък с предмети, които да опаковате в комплект за оцеляване на автомобила. Те могат да включват: верижно или дебело въже за теглене, електрическо зарядно жило, фенерче, винтови и гаечни ключове с различни размери, бънджи шнурове, клещи, чук.  Преди да опаковате, направете една последна проверка на следното:

  >Състояние на гумите.
  >Проверете протектора на гумите и потърсете признаци на напрежение, издутини или други повреди.
  >Натиск в гумата, не прекалявайте с надуването.
  >Чистачки и течност за чистачки. Когато вали дъжд, не искате да откриете, че чистачките ви са безполезни.
  >Антифриз.
  >Промийте радиатора, ако не сте го правили от известно време.
  >Фарове с дълги и къси светлини
  >Масло, хидравличен волан и спирачна течност.
  >Разхлабени кабелни нагревател и климатик, ако правите сезонно пътуване.


  Нови допълнения заради пандемията Covid-19, в която живеем в момента:

  >Дезинфектант за ръце
  >Ръкавици за еднократна употреба
  >Маска за еднократна и многократна употреба


  След като колата ви премине всичко по-горе, има някои съвети за ефективно шофиране. В крайна сметка може да не сте част от колата си, но ако не работите правилно, състоянието на колата ви наистина няма значение. Не забравяйте да се ангажирате с водача. Говоренето може да помогне на шофьора да бъде ангажиран, мотивиран и буден, докато часовете минат.

  Знайте лимитите си и планирайте пътуването си около тях. Ако най-дългият път, който някога сте предприели, е 300 мили на ден, не планирайте пътуване с низ от безкрайни 500 мили. Независимо дали сте способни да изминете 500 мили на ден или 1000, способността да изминавате километри обикновено намалява с увеличаването на дължината на пътуването.

  Забравете за високите скорости. Стабилният шофьор може да резервира повече мили, да се наслади на повече планински гледки и да измине по-извити мили от някой, който се напреварва да стигне по-бързо. Ще спестите и гориво на дълги разстояния.

  Оставете Red Bull и кафето у дома. Ако се уморите, намерете къде да отбиете и почивайте. Ако е в средата на деня, опитайте дрямка около 30 минути. Ако се стъмни – намерете мотел. Не си струва да рискувате безопасността си, ако тялото ви казва, че има нужда от почивка.

  Научете се да избягвате скуката. За моменти като тези, любимият ви подкаст, стендъп комедия, аудио книга или превъзхожданата музика наистина могат да се окажат безценни, като направите тези дълги километри да минат малко по-бързо.


  С правилната подготовка преди пътуване и доброто отношение по време на пътуване, можете да сте сигурни, че не само оцелеете от дълго пътуване – но и ще му се насладите.

  admin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *