Everest News

Ut interdum risus felis, eget rhoncus sem aliquam nec. Sed eu congue arcu. Duis ultricies orci nec diam malesuada accumsan. Aliquam pulvinar pulvinar orci, nec ornare ex efficitur ac. Proin quis laoreet quam. Praesent sagittis mollis turpis tempus sodales. Ut efficitur tortor nec condimentum ornare.

Recent Comments

  Градовете в Европа, които трябва да посетите

  Европа е пълна с интригуващи градове, но кои са най-добрите и красиви? Прочетете, за да разберете!

  Калдъръмената пътека, по която вървите, е построена от зидар преди 500 години. Отдясно виждате колосална катедрала с прозорци от стъклопис и заострени готически шпили. Вляво, река, около красиво боядисани домове ( в които можете напълно да си представите, че живеете ).

  Решавате да седнете на пейка в Стария град.Тогава в ушите ви внезапно нахлува звука на хора, които говорят чужд език. Не разбирате какво говорят, но жестовете на ръцете и изражението на лицето ви дават лека индикация.

  Добре дошли в Европа, континент от времена на интриги, дом на някои от най-красивите градове в света. Тази сцена може да опише стотици красиви градове в Европа, но кои са най-красивите?

  Не е тайна, че Париж, Рим, Барселона и Берлин са невероятни градове, богати на красива архитектура, несравнима история, невероятна култура. Европа обаче е богата на много други прекрасни градове, които са склонни да са малко под радара на обикновения турист. Пътуването до малко по-непознат град може да бъде толкова голямо преживяване, колкото и посещаването на столиците и оживените метрополии. Ето някои от нашите любими:


  Не обръщайте внимание на реда, тъй като красотата е в очите на гледащия!

  Дубровник, Хърватия

  Дубровник печели челно място сред списъка ни с най-красивите градове в Европа.

  Този очарователен град се намира на брега на Адриатическо море. Наричан „Перлата на Адриатическо море“, Дубровник е ценно морско пристанище и културен център от Средновековието. Като такъв, това е един от най-красивите европейски градове, който трябва да посетите през 2020 г.

  Когато влезете в стените на Дубровник от 16 век, ще бъдете заслепени от бароковата архитектура и варовикови улици. Както се очаква, Старият град на Дубровник е обект на ЮНЕСКО за световно наследство.

  След ужасните бомбардировки по време на обсадата на Дубровник през 1991 г., Дубровник претърпява обширни реставрационни работи, запазвайки средновековния си усет. Днес градският пейзаж е напълно възстановен и съдържа много модерни магазини и ресторанти.

  Топ атракции включват разходка по стените на Дубровник и разходка с ферибот до близкия остров Локрум. Със своята културна идентичност и архитектурно великолепие Дубровник заслужава първото място сред най-красивите европейски градове.


  Страсбург, Франция

  Страсбург е столица на региона Елзас в източна Франция. Страхотен за своите живи къщи от дървен материал, Страсбург изглежда като сцена направо от приказка. Не е чудно защо се смята за един от най-красивите европейски градове.

  Страсбург е претърпял трудно минало, като многократно е сменял притежанието си между Германия и Франция. В резултат на това ще чуете по улиците френски, немски и елзаски (език, подобен на швейцарски немски).

  Най-красивата гледка в Страсбург безспорно е La Petite France, район с причудливи канали и дървени домове. Друга забележителна гледка е Страсбургската катедрала, готическа катедрала, датираща от началото на XV век.

  Когато посетите Страсбург, не забравяйте да се отдадете на елзаското вино и кухня.


  Будапеща, Унгария

  Въпреки че Будапеща е най-големият град и столица на Унгария, тя все още често се пренебрегва по маршрутите на много туристи. Сградата на неоготическия парламент е задължителна забележителност, както и Buda Castle. Нито едно пътуване до Будапеща не е пълно без разходка по бреговете на историческата река Дунав.


  Копенхаген, Дания

  Докато повечето туристи са склонни да се придържат към Южна и Западна Европа, Копенхаген е дестинация, която не трябва да се пропуска.

  С исторически корени, които се връщат в ранните си дни като викингско рибарско селище, забележителностите и архитектурата са уникално съкровище, което трябва да се види. Има и много плажове около града, които са малко известна тайна, която да добавите към всяка страхотна лятна ваканция.


  Инсбрук, Австрия

  Няма много градове в Европа като Инсбрук. Не случайно носи името „Столица на Алпите“ и е лесно да разберете защо, щом веднъж стъпите в града. Обграден от впечатляващата планинска верига Nordkette, която се извисява над града, планината никога не изглежда далеч.

  Това е единственият град, в който можете да карате ски, да разгледате велик дворец, ходите по магазините и да похапвате щрудел всичко за един ден. Има много неща за вършене в Инсбрук с австрийските Алпи и определено е град, богат на история. В много отношения това е всичко, което обичаме в Австрия, което е събрано в модерен и исторически град. Обичаме факта, че можете да сте в красив средновековен град, а след това за броени минути вече сте в сърцето на Алпите със звук от каубойчета и свеж алпийски въздух.

  admin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *